Νηστίσιμο, σοκολατένιο κέικ


Υλικά

3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
10 κουταλιές καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές ξύδι
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερού
άχνη ζάχαρη

Πως το φτιάχνω

Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω για να γίνουν ένα μίγμα.
Ψήνω στην αντίσταση πάνω κάτω για 35-40 λεπτά. Η συνταγή λέει στους 175ºC
εγώ το ψήνω στους 190-200ºC (ανάλογα τον φούρνο).


Τips and tricks

1.Μπορούμε να το διακοσμήσουμε με αμύγδαλο ή ότι άλλο θέλουμε και ένα νηστίσιμο γλάσο σοκολάτας του πάει πολύ.
2. Εάν δεν νηστεύουμε ταιριάζει εξαιρετικά με κρέμα γάλακτος που θα το περιχύσουμε στο σερβίρισμα.
3. Και με λιγότερη ζάχαρη γίνεται εξίσου καλό!


Η συνταγή είναι της φίλης μου της Κατερίνας που έκανε τον κόπο να μου τη γράψει και να μου φέρει και κομμάτι να δοκιμάσω!

0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.

Followers


Recent Comments