Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού σοκολάτας (κακάο)

Υλικά

Για το κέικ
1 φλ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
2 ¼ φλ. χυμό πορτοκάλι
3 φλ. αλεύρι φαρινάπ (κοσκινισμένο)
5 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο)
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. ξύδι
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το γλάσο (προαιρετικά)
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. νερό

Πως το φτιάχνουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέυουμε τη ζάχαρη εώς ότου διαλυθεί.
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ξύδι στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και ανακατέυουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τέλος βάζουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατέυουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 200 C για 40-50 λεπτά ή εώς ότου βγει καθαρό το μαχαίρι μας.
Η συνταγή αποτελεί παραλλαγή από την εξής συνταγή που βρίσκεται στο site www.syntagespareas.gr
Τη συνταγή την έχω δοκιμάσει και είναι απίστευτη!

0 comments:

Post a Comment

Older Post Home
Powered by Blogger.

Followers


Recent Comments