Πένες με τόνο

Υλικά
300gr πένες
4 πιπεριές
λίγο μαϊντανό
1 κονσέρβα τόνο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
λίγο λάδι

Πως το φτιάχνω
Αν υπάρχει μεγάλο τηγάνι, ιδανικά με καπάκι χρησιμοποιώ αυτό.
Ψιλοκόβω το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Κόβω τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες και τις σωτάρω στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτω το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συνήθως αφήνουν κάποια υγρά οπότε σε μέτρια φωτιά και σκεπασμένα τα αφήνω να  πιούν λίγο το ζουμί τους.
Τέλος, προσθέτω τον τόνο σουρωμένο από το νερό ή το λάδι του.
Τα ανακατεύω απλά για να ενωθούν και προσθέτω το λεμόνι.
Παράλληλα φτιάχνω τα μακαρόνια (πένες) και τα σουρώνω χωρίς να προσθέσω μετά βούτυρο ή λάδι.
Μόλις είναι έτοιμη η "σάλτσα" του τόνου την αδειάζω μέσα στα μακαρόνια και τα ανακατεύω ελαφρά.
Ζεστό ή κρύο είναι ελαφρύ και νοστιμότατο πιάτο.

Tips and tricks
1. Η συνταγή είναι πολύ καλή και μη βάλετε 300gr πένες γιατί δεν θα σας φτάσουν   ούτε για τις δοκιμές κατά την ώρα του μαγειρέματος.
2. Γενικώς οι αναλογίες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα. Εγώ προτιμώ περισσότερες πιπεριές και πολύ λεμόνι.
3. Του πάνε πολύ και τα μανιτάρια.


Καλή όρεξη!


0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Powered by Blogger.

Followers


Recent Comments